Handmade & Gorgeous

Saját készítésű csokoládé – let’s do it

2016. november 13. - Handmade and Gorgeous

Eljött a hétvége, így sajnos le kell zárnunk a csoki-hetet is…

De ne aggódjatok, nem engedlek el Titeket üres kézzel ;)

Forrócsoki15034038_1004030523076253_1551154630_o.jpg

A délután forrócsokoládét készítettem a Csokoládia saját készítésű forrócsokoládé italporából. Nagyon egyszerű elkészíteni, és nagyon finom az eredmény. Annyi a teendő, hogy 3-4 dl tejet fel kell melegíteni, majd folyamatos keverés mellett hozzá kell adni 200 grammot a porból. Ezután a tűzhelyre helyezve az edényt a maradék 7-6 dl tejet is hozzá kell önteni, és sűrűsödésig főzni. Már kész is! Ugye, hogy milyen egyszerű? És mégis lélegzetelállítóan finom…Hosszú, hideg téli estéken tökéletes lélekmelengető ital egy jó könyv vagy akár egy tartalmas beszélgetés mellé :)

Ha esetleg több időtök van, akár bonbont is tudtok otthon készíteni a következő recept alapján:

Marcipános csokitallér

Hozzávalók 4-6 db tallérhoz:

  • 10 dkg étcsokoládé
  • 5 dkg marcipánmassza

Elkészítés:

A csokoládé temperálása* után az olvasztott étcsokoládét szilikon muffinforma mélyedéseibe csorgatjuk, és kb. fél cm magasan kikenjük az oldalát is a csokoládéval. Hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen. Közben a marcipánból kis darabokat tépünk, gombócot formázunk belőle, majd a tenyerünkben szétlapítjuk, akkorára, amekkora a muffinforma mélyedése. A megdermedt csokoládéra ráhelyezzük a marcipánkorongot, majd újraolvasztjuk a maradék étcsokoládét, és ezzel befedjük a marcipánt, és visszatesszük a hűtőbe, hogy a fedő csokiréteg is megdermedjen. Ha kész, óvatosan kifordítjuk a muffinformából a tallérokat.

*temperálás: az étcsoki ⅔ részét vízgőz felett megolvasztjuk, majd lehúzzuk a tűzhelyről és hozzáadjuk a maradék csokit, és addig kevergetjük, míg teljesen felolvad ez az utólag hozzáadott csoki is.

(Forrás: http://www.nlcafe.hu/gasztro/20140317/bonbon-hazilag-/)

Bármelyiket választjátok is, garantáltan édes örömökben lesz részetek :)

További szép estét kívánok Nektek :)

A bejegyzés trackback címe:

https://handmadeandgorgeous.blog.hu/api/trackback/id/tr1711958369

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása