Handmade & Gorgeous

Csokoládia – „A boldogság ott van minden falatban…”

2016. november 09. - Handmade and Gorgeous

A Csokoládia története

A vállalat megalkotói rövidebb időt kint töltöttek Németországban, ami nagy inspirációs forrást jelentett számukra, hiszen itt találkoztak először a hazai édességboltok jellegétől elrugaszkodó, hangulatos csokoládézókkal. Hazatértük után az életük más vágányba terelődött, így akkor még nem tudtak hódolni csokoládé-szenvedélyüknek, azonban 2009-ben újabb lendületet kaptak, ezután pedig már megállíthatatlanok voltak. 2009 nyarán csokoládéboltot nyitottak egy párral közösen, majd a nagy „dobásra” való hosszú felkészülés után, 2010-ben megnyíltak a Csokoládia kapui. A Csokoládia a mai napig minőségi alapanyagokból készíti lélegzetelállító kézműves csokoládékölteményeit. Termékpalettájában fellelhetőek táblás csokoládék, csokoládé figurák és bonbonok is, ezen felül saját recept alapján készült forrócsokoládéval és kávékoktéllal várják a betérő vendégeket. Magával a csokoládézóval az a céljuk, hogy megteremtsenek egy kis „csokoládé világot”, ahol a vendégek családias környezetben, tartalmas beszélgetések mellett fogyaszthatják az ízletes csokoládékreációkat. (csokoladia.hu)

Az olvasottak után alig vártam, hogy részese lehessek a csokoládézó nyújtotta élménynek, így magas előzetes elvárásokkal indultam el a Csokoládia kínálatának kóstolására. Nem kellett csalódnom!!! :)

A kóstolás14976294_1000891700056802_1462795250_o.jpg

Megmondom őszintén, hogy kezdeti nehézségekbe ütköztem, hiszen nem volt egyszerű rátalálnom a csokoládézóra. A 4-es metró Újbuda központi megállójától ugyan pár száz méterre helyezkedik el az üzlet, de egy nagyon csendes, pici, eldugott utcában bújik meg, a forgalomtól elszigetelve. Ezzel be is mutattam az egyetlen negatívumot, amit tapasztaltam a Csokoládiával kapcsolatban, mert ami ezután jött, elfeledtetett velem minden nehézséget…

Betérve a helységbe azonnal megéreztem az ínycsiklandozó illatot, amitől az ember joggal érezheti úgy, hogy egy kis „csokoládé-világba” csöppent bele éppen. Ahogy végigpásztáztam az üzletet, azonnal megakadt a figyelmem a bejárattal szemben elhelyezkedő hatalmas, régies hatású bútoron, amelyen rengeteg csokoládéféleség sorakozott fel. Látszott, hogy ezek a dekoratívan becsomagolt termékek arra várnak, hogy az emberek megvegyék őket, és valamilyen neves alkalomra meglepjék velük ismerőseiket. 15053271_1000891406723498_510244599_o.jpgEzután megpillantottam azon bonbonok kínálatát, amelyeket azonnali fogyasztásra vagy elvitelre, tömegre kimérten árul az üzlet. Ezen kívül egy falra függesztett tábla árulkodott arról, hogy a csokoládézó saját készítésű forrócsokoládét és kávét is kínál a betérő vendégek számára.


15007597_1000891346723504_1530223703_o.jpgA helység pici, de nagyon hangulatos. Apró mécsesek égtek az asztalokon, meghitt légkört teremtve ezzel a mély beszélgetésekhez. A kiszolgáló személyzet kedvessége és figyelmessége is lenyűgözött, sőt segítőkészségükről is tanúbizonyságot tettek, amikor válaszoltak a csokoládékkal kapcsolatos kérdéseimre.

A korábban meglátogatott Szamos csokoládézóval nagyon nehéz összehasonlítani a Csokoládiát, hiszen egészen más méretekről és reputációról beszélhetünk. Ennek ellenére azt mondanám, hogy a Csokoládia kínálta ízvilágban utoléri a Szamos termékeket, továbbá a kiszolgálás minősége is nagyon hasonló, magas színvonalú. Különbséget a két hely hangulatában vélek felfedezni, amíg a Szamos elegáns, emelkedett légkört teremt cukrászdáiban és csokoládézóiban, addig a Csokoládia családias, meghittebb légkörrel várja a vendégeket.

Csak ajánlani tudom mindkét helyet, ha tehetitek, mindenképpen látogassátok meg őket! Személy szerint a Szamost inkább valamilyen neves esemény megünnepléséhez ajánlanám, míg a Csokoládia tökéletes lehet egy randevú helyszínének a borongós, téli délutánokon :)

A bejegyzés trackback címe:

https://handmadeandgorgeous.blog.hu/api/trackback/id/tr8611945751

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása