Handmade & Gorgeous

Kézműves sörbárok Budapest térképén

2016. október 02. - Handmade and Gorgeous

A komlók fajtájáról ódákat lehetne zengeni, egy diplomadolgozat sem lenne elég az összes megismeréséhez. Eredetileg ez a blogposzt a komlókról szólt volna, de ehelyett inkább azokat a helyeket gyűjtöttem ki Nektek, ahol találkozhattok a kézműves sörökkel. (A komlók fajtáról majd a kóstolás közben lesz szó, amikor kicsit a pultosakat is kifaggatom ;) )

Budapesten számos olyan bár, pub van, ahol már találkozhatunk kézműves sörökkel, de én most csak négy helyet említek Nektek, ahová majd én is betérek egy- két kóstolóra.... :)

Az első számú kiszemeltem a Cscsakajosor.jpgakajósör. Ez a bár és bolt a Kertész utcában található. Mottója szerint: "Ez az a hely, ahol csak olyan sörrel találkozhatsz, ami jó. Hogy miért? Mert csak olyat forgalmazunk, ami nekünk is ízlik." A Csakajósör előnye, hogy webshop rendszerben is működik. Ez azt jelenti, hogy online megrendelheted a kiválasztott söröket, melyeket a bárban is átvehetsz, de igény esetén ki is szállítják neked. Nagyon sok fajta sört forgalmaznak, nagyrészt ugyan nemzetközit, de a magyar sörök sem panaszkodhatnak a polcon és a csapon elfoglalt helyeikre.

A következő a Hops Beer Bar. A Wesselényi utca unalmas kocsmái között találhatunk rá a Hops-ra. Nem szűkítették egy ország söreire a kínálatot, így számos nemzetközi sörkülönlegességgel találkozhatunk itt is. Kb. 150 palackos és 8 féle csapolt sört kóstolhatunk meg itt. Azért ez nem semmi, igaz? A hely egy kis kuckóra hasonlít, a designt sem vitték túlzásba, ugyanis bármerre nézünk poháralátétekkel díszített falakt és asztalokat láthatunk. Pár sör a kínálatból: Brewdog, De mongozo_flessen.gifMolen, Flying Dog, Anchor, Mongozo és még sorolhatnánk...

A harmadik hely nem leh.jpgmás, mint a Léhűtő  Kézműves Söröző (Gozsdu udvar). Na ez a hely tényleg ütős sörválasztékkal várja a vendégeit. Hat csapról kínálják a magyar kézműves söröket, amelyeket folyamatosan frissítenek, és további 30 féle sört pedig palackból élvezhetünk. Ezek között találunk magyar kézműves és külföldi minőségi söröket egyaránt. A határainkon túlról a legjobb IPA-kat, stoutokat, weizeneket és dubbeleket kóstolhatjuk itt; a magyarokat üveges formában a Rizmajer, a Békésszentandrási, az Ogre Söre és a Tuck Barát képviseli

És végül, de nem utolsó sorban az Élesztő kocsma. Ezt a helyet a tűzoltó utcában találjátok. Az éleeleszto.jpgsztő tulajdonképpen egy kézműves sörökre épülő zarándokhely, ahol 17 sörcsap áll a pult rendelkezésére. A kínálat nem állandó, folyton változik. Az Élesztő nem csak egy egyszerű kézműves romkocsma. Van még itt Sörfőző Iskola, Home Brew Bár, kávézó, színházterem, biokocsma és juicepub, sonkabár és hostel is, ha lusta lennél (vagy éppen már nem emlékeznél arra, hogy hova kell) hazamenni a végigkóstolt sörkülönlegességek után.

 Remélem felkeltettem az érdeklődésetek a kézműves sörök "bárjai" iránt!
Ha türelmetlenek vagytok, és nem bírjátok kivárni, hogy melyik helyen mit lehet kóstolni, akkor ne habozzatok, és látogassátok meg  ezeket e helyeket, aztán majd megvitatjuk, hogy kinek, melyik jött be. Mit szóltok? :)

Sörörömökben gazdag hetet!

Athina

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://handmadeandgorgeous.blog.hu/api/trackback/id/tr4111761133

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása