Handmade & Gorgeous

Az igazi homemade hamburger recept :)

2016. november 20. - Handmade and Gorgeous

Ahogy ígértem, jön az évek alatt tökéletes csoda burger recept :)

hambik.JPG

Már a legelején közlöm, hogy egy igazán finom hamburger elkészítéséhez nem árt, ha van az embernek egy vaslapja, amin tudja a húst sütni. Nincs? :) Nem baj, a serpenyő is megteszi azért. :)

Kezdjük a hamburger lelkével, a hússal. Az a tapasztalat, hogy 1 kiló marhahúshoz érdemes a hentesnél kb. 15 dkg császárszalonnát hozzádaráltatni, ettől tökéletes állaga lesz. Ezen kívül nem is kell fűszerezni, viszont érdemes a húspogácsák meggyúrása után egy rövid időre mélyhűtőbe rakni őket, hogy jól összeálljanak.

Eközben nekiállhatunk a remulád-ihlette szósznak, kell hozzá lilahagyma, csemegeuborka, ketchup és majonéz. Tulajdonképpen a szósz végtelenül egyszerű, vágjuk össze a lehető legapróbb darabokra mind a hagymát, mind az uborkát, és nyomkodjuk ki belőlük a vizet. Ezután már nincs is más dolgunk, mint ketchuppel és majonézzel összekeverni (ezekből bőven rakhatunk ízlés szerint), majd berakni a hűtőbe, hogy összeérjenek az ízek. Igazából a szószt nem árt, ha már előző nap, vagy legalább egy pár órával fogyasztás előtt elkészítjük és berakjuk hűtőbe.

A sütéskor már meg lehet valamennyire sózni-borsozni a húspogácsákat, valamint érdemes egy vízszintes felületű eszközzel nyomkodni őket, hogy ne ugorjanak össze és szép laposak maradjanak. Az előre vágott vékony sajtlapot pedig rakhatjuk a húsra még a sütés közben (mikor már majdnem kész van), hogy jól ráolvadjon.

sajt.JPG

Ahogy elkészülnek az első húsok, fel lehet tenni a vaslapra a hagymakarikákat, és a húsból kifőtt zsiradékban istenien el lehet készíteni őket. Egy pár perc alatt kellően megszíneződnek és megpuhulnak. Eközben a hamburgerbucik belső felét is meg lehet pirítani a vaslapon (ne sajnáljuk tőlük sem a zsiradékot), majd nincs is már más dolgunk, mint összerakni a hamburgert ízlés szerint, ki hogy szereti :)

Ha esetleg megihletett titeket a recept, akkor bátran készítsétek el, és ne felejtsétek el megosztani velünk a csoda burgerről készült képet ;)

Timi

A bejegyzés trackback címe:

https://handmadeandgorgeous.blog.hu/api/trackback/id/tr4711977460

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása