Handmade & Gorgeous

Nyáridézés ON! - Kézműves fagyit kóstoltunk

Beszámoló a Fragola és a Levendula fagylaltozókról

2016. október 30. - Handmade and Gorgeous

A nyár és vele együtt a fagylalt szezon sajnos már véget ért, a Handmade & Gorgeous csapata azonban dacolva a hideggel két kézműves fagyizót látogatott meg a héten, hogy bebizonyítsa nektek: fagyizni minden évszakban ugyanolyan jó! :)

A Corvinus Egyetemhez legközelebbi két kézműves fagyizót kerestük fel, a Ráday utcai Fragolat és a Vásárcsarnokkal szembeni Levendulát. Sokat hallottunk már mindkét helyről, ezért izgatottan és magas elvárásokkal érkeztünk a kis üzletekbe. Bejegyzésünkből megtudhatjátok, hogy beváltották-e a hozzájuk fűzött reményeket.

Fragola

A Fragola rusztikus, olasz kézműves fagyizói Budapest több pontján fellelhetők, de vidéken (Székesfehérváron és Pécsett) is megtalálhatjuk őket. Fagylaltjaikhoz édesítőszerként szőlőcukrot használnak, amely selymes és könnyű állagot eredményez. Gyümölcsfagylaltjaik 60% friss vagy fagyasztott gyümölcsöt, a krémfagylaltjaik pedig tömény, 80-100%-os (aromák és porok nélküli) sűrítményeket tartalmaznak. Műhelyeikben arra törekednek, hogy a klasszikus ízeket a legmagasabb színvonalon kreálják meg, továbbá egészen új, saját kreációkkal is elkápráztassák a fogyasztókat. Ilyenek például a gorgonzola, a fahéjas szilva, a nutellás kókusz, vagy a gyömbér.

Mi az Ecuadori étcsokit teszteltük. Állaga sűrű, testes volt, színe sötét, íze erőteljes, de nem túl tolakodó. Csapatunk összességében 8,5/10 ponttal értékelte, ez persze csak ízlés kérdése, de néhányan kicsit töménynek és édesnek találtuk.  

fragola_kep.png

Nyitvatartás: hétfőtől vasárnapig 10:00-20:00

Ár: 1 adag (5dkg) 280 Ft (csak egy ízből állhat)

Mit kaphatunk még a fagyin kívül? : kávé, házi szörp (meggy, bodza, menta)

Egyéb érdekesség: helyes színes kártyákra üzenetet/véleményt írhatnak a látogatók, melyet kitesznek az üzlet ablakába

Hol találhatjátok meg őket?
Budapest:
 1025 Csévi utca 7.
 1065 Nagymező utca 7.
 1072 Károly Körút. 3/a.
 1137 Pozsonyi út 49.
 1094 Ráday utca 1-3.
 1122 Kiss János altábornagy u. 54.
 1025 Szépvölgyi út 176.
 1110 Móricz Zsigmond körtér 16.

Vidék:
 8000 Székesfehérvár, Ady E. u. 32.
 7624 Pécs, Király u. 33.

Levendula

Levendulás étcsokoládé, bazsalikomos citrom, epres gyömbér, rukkolás erdei gyümölcs - ilyen különlegességekre is bukkanhattok, ha ellátogattok erre a helyre. 

Üzleteiket megtaláljátok Budapest négy pontján, sőt még Szentendrén, Tihanyban és Szegeden is.

A Levendula tulajdonosainál a fagyikészítés hobbiként indult, receptjeiket pedig hosszas kísérletezés után dolgozták ki. Jelenleg összesen 80 féle fagyit készítenek. Az alapkoncepciójuk az volt, hogy tartósítószerektől, adalékanyagoktól, ízfokozóktól és mesterséges színezékektől mentes desszerteket gyártsanak. Nagy hangsúlyt fektetnek a kiváló ízű és minőségű összetevők felkutatására, a gyümölcsök többségét magyar termelőktől vásárolják. Ezért természetesen a szezonalitásnak kiemelt jelentősége van. A fagylaltok többsége tej-, és gluténmetes, de minden üzletben találhattok legalább egy cukormentes változatot is, amit steviával ízesítenek.

Az összehasonlíthatóság kedvéért szintén étcsokit választottunk, de ezúttal stílusosan Levendulás ízesítéssel. Színe sötét, állaga könnyű, selymes, krémes volt. Ízben abszolút tökéletes harmóniában párosult az étcsoki karakteressége és a levendula könnyed, üdítő fűszeressége. Értékelés: 9,5/10 pont (a fél pont levonás csakis a kis adag miatt)
levendula_kep_2.png

Nyitvatartás: hétfőtől vasárnapig 11:00-20:00

Ár: 1 adag 280 Ft (ugyanúgy csak egy íz lehet, mennyiségre kicsit kevesebbnek találtuk, mint a Fragolában)

Mit kaphatunk még a fagyin kívül?: forró csoki (levendulás, chilis, gyömbéres, kardamomos), tea, kekszek

Egyéb érdekesség: az üzlet belül nagyon hangulatos, imádtuk a stílusát, a designt, igazi élmény volt itt ücsörögni és felidézni a nyáresti emlékeket egy borongós őszi délutánon :)

Hol találhatjátok meg őket?
Budapest:

 1081 Budapest, Rákóczi út 25. 

 1055 Budapest, Szent István krt. 21. 

 1053 Budapest, Vámház krt. 6. 

 1024 Budapest, Fény utca (A Mammut mögött) 

Vidék: 

 2000 Szentendre, Fő tér 8. 

 8237 Tihany, Kossuth Lajos utca 31

 6720 Szeged, Kelemen László u 2

A választék sajnos első látásra egyik helyen sem volt csábító, de erre október vége lévén lehetett számítani, a minőség és a kiszolgálás színvonala azonban mindkét helyen kifogástalan volt.

Végül elégedetten és jókedvűen távoztunk mindkét helyről! :) 

A bejegyzés trackback címe:

https://handmadeandgorgeous.blog.hu/api/trackback/id/tr4511916241

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása