Reméljük, szerettek finom és különleges dolgokat enni és inni, mert egy olyan kalandra invitálunk titeket, ahol ez követelmény :)
Olyan szemszögből szeretnénk bemutatni nektek Budapestet, ahol a kézműves ételek és italok állnak a középpontban. Heteken át olyan éttermeket, piacokat, édességüzleteket, sörözőket keresünk fel és mutatunk be nektek, amelyek a legjobb minőségű kézműves termékeikről híresek, de talán sokan még nem hallottatok róluk, vagy nem tudatosodott bennetek, hogy (részben) kézzel készültek.
Szeretnénk felhívni a figyelmeteket arra, hogy milyen ízletesek is azok az ételek, melyek elkészítésekor a készítők a szívüket-lelküket beleteszik, vagy amikor a sört egy cseppnyi szeretet fűszerezi. Ha velünk tartotok, megtapasztalhatjátok a különbséget a kézműves és a mainstream termékek között. :)
Öt lány öt kategóriában kalauzol el titeket Budapesten a következő 13 hét folyamán. Lesz csokoládé, hamburger, fagyi, sajt és természetesen sör is :) Bízunk benne, hogy csatlakoztok hozzánk, és együtt megrajzolhatjuk Budapest kézműves-térképét!
A mindig friss kézműves hírekért, a kóstolások és vásárok időpontjaiért, képekért és tapasztalatainkért kövessetek minket Facebookon és Instagramon is!
Hogy mit is jelent pontosan a kézműves jelző?
„Kézműves/kézmíves élelmiszernek nevezhető az az egyedi jelleggel bíró termék, amelynek előállítása során a különös gondosság, a „mívesség”, a kézzel végzett és a szaktudás által irányított munkafolyamat dominál. Kézműves terméket elsősorban kézi technológiával állítanak elő. Egyes munkafolyamatok gépesíthetők, azonban az előállításnak a közvetlen emberi irányításon és a kézi munkavégzésen, az emberi erőfeszítésen, tapasztalaton kell alapulnia. Nem használhatók fel az alábbi csoportokba tartozó összetevők: pótanyagok, imitátumok, mesterséges színezékek, aromák, édesítőszer, ízfokozók.”