Handmade & Gorgeous

TOP 3+1 hamburger, amit valaha kóstoltam

2016. november 18. - Handmade and Gorgeous

Életem első kézműves hamburgerét Amerikában ettem, úgy 4-5 éve. Emlékszem, mennyire le voltam döbbenve, hogy mennyire finom és hogy alig tudom átharapni, annyi minden volt benne. Aztán szép lassan itthon is kezdtek megjelenni a kézműves hamburgeres helyek, az első, amiben éppen három éve jártam (most néztem meg Facebookon, hogy mikor postoltam a képet :D) a Burger House volt. Nagyon örültem, hogy végre itthon is elérhetőek a kézműves hamburgerek, így próbáltam minél több helyet kipróbálni. Most, három évvel később már azt tudom mondani, hogy folyamatosan jobbnál jobb éttermek nyílnak, szinte már követni sem tudom, hogy mennyi van Budapesten... És hogy mi ebben a legjobb? Az, hogy sosem érhet véget a kóstolás ;)

Egy kicsit szerettem volna segíteni nektek ebben a nagy hamburger kavalkádban, ezért úgy gondoltam, hogy összeírom azt a három hamburgert, ami számomra a legkiemelkedőbb volt, hátha segítségetekre lesz a választásban :)

 

3. Márton-napi libaburger – Beefstro Burger Ι Az új befutó

Ez a hamburger egy igazán friss élmény számomra, épp a múlt héten jártunk a Beefstro Burgerben. Ha már Márton-nap volt, muszáj volt megkóstolnunk a napi specialitást, amiről a következőket tudtuk: buci, 140g marhahús, pikáns fügelekvár, madársaláta, edami, sült libamáj, lilahagyma... És így nézett ki:

img_0069.JPG

Van, aki nem lett éhes így hirtelen? ;)

Az ára kicsit magasabb (1.990 Ft), de aki már próbált valaha libamájat venni, az tudja, hogy ez egy szuper jó ár összességében. Az íze pedig... Olyan jól harmonizált benne minden, hogy arra nincsenek is szavak. A libamáj és a marhahús már önmagában felért egy csodával, hát még a pikáns fügelekvár... Szerencsére egyáltalán nem volt csípős (nagyon nem bírom a kicsit is csípős dolgokat), de annál finomabb volt. Szóval gyorsan, de biztosan feljött a TOP 3 hamburger listámra, épp időben a blogposthoz :D

Kis megjegyzés: ha már itt jártunk, megkóstoltuk a sajtburgert is, mert az az elvem, hogy ezt lehet igazán összehasonlítani, hiszen sajtburger mindenhol van. Nem kellett csalódnom, sőt. A remulád szósz egyszerűen mennyei volt, istenien összeillett a marhahúspogácsával, az olvadt sajttal és a zöldségekkel... Meg is lepődtem, hogy ehhez képest nagyon olcsó volt (1.090 Ft). Szóval ha lemaradtatok volna a Márton-napi hamburgerről, akkor is mindenképp érdemes elmenni a Beefstro Burgerbe ;)

Cím: 1074 Budapest, Dohány u. 54

 

2. Grillsajtburger – Burger House Ι A régi nagy kedvenc

Ahogy említettem, a Burger House volt az első kézműves hamburger étterem, ahol itthon jártam, így mindig pozitív emlékek jutnak eszembe róla. Még mostanában is viszonylag gyakran szoktam ott enni, és bár terjeszkedtek, de számomra mindig is a kaszásdűlői lesz az igazi. :)

A legfinomabb és legkülönlegesebb hamburger pedig a grillsajtburger, amihez hasonlót máshol még nem ettem. Egyrészt nagyon egyedi, hogy ciabattában szolgálják fel buci helyett, másrészt a grillsajt mindig tökéletes állagú, olvadt, omlós és isteni (nem olyan, mint amikor én próbálkozom itthon és a végeredmény egy gumiszerű valami, ami a legkevésbé sem guszta, és sajnos nem is finom :D). A grillsajtburger ízei tökéletesek és kifinomultak, ez pont egy olyan hamburger, amit ha bárki megkóstol, szeretni fog :) És hogy miből is áll pontosan? Ciabatta, marhahús, sült grillsajt, ruccola, paradicsom, tejfölös szósz... Árban is nagyon versenyképes (1.290 Ft), szóval ha tehetitek, mindenképpen látogassatok el ide ;)

1396256129-8886.jpg

Cím: 1033 Budapest, Reményi Ede utca 1., 1063 Budapest, Teréz krt. 62., 2120 Dunakeszi, Fő út 1., 1097 Budapest, Könyves K. krt. 12-14., 1164 Budapest, Veres Péter út 43., 1138 Budapest, Váci út 178.

 

1. Sajtburger pirított sonkával – Pesti Burger és Bár Ι A felülmúlhatatlan

Többször is voltunk a Pesti Burgerben, és az első alkalom elementáris ízélményei után az összes többi alkalommal is úgy távoztunk a helyről, hogy szinte meglepődtünk azon, hogy milyen jó. Eddig akármilyen magas elvárásokkal érkeztünk, a pirított sonkás sajtburger mindig felülmúlta azokat. A Pesti Burger kicsit olyan, mint az Apple. Amellett, hogy maximálisan odafigyelnek minden összetevőre, legalább akkora gondot fordítanak azok összhangjára is, és ez az, ami kiemeli a sajtburgerüket a többi közül. Az ember amikor beleharap, nem a húst érzi egy kis chedarral, vagy nem a bucit érzi a hagymalekvárral, hanem egy kifogástalan ízkompozíciót.

15 dkg húspogácsa, cheddar sajt, feketeerdő sonka, aioli, hagymalekvár, szezon zöldlevél, paradicsom, buci...

ma.jpg

Csak ha nagyon figyel az ember, akkor veszi észre, hogy a pirított belsejű zsemle nem szívja fel a házi aioli szószt, a tökéletes marha-ízű hús omlik az ember szájában, a pirított fekete erdő sonka ropog, és az egészet még felturbózza a cheddar sajt. Na és mindezek tetejében a hagymalekvár... Miután ezt megkóstolod nem is fogod érteni miért nincs belőle minden burgerben. Persze nem hiányozhat egy kis paradicsom, illetve a szezonnak megfelelő zöldségek sem. 1.590 forintjával valahol középen helyezkedik el árskálán, egyesek még drágának is mondanák, ugyanis egy leheletnyivel kisebb, mint a szokásos burgerek. Az én szememben ez utóbbi viszont egy nagy piros pont a Pesti Burgernek, mivel így hazafele menet még néha-néha eszébe jutnak az embernek a hamburger ízei, és nem csak arra tud gondolni, hogy na már megint túlettem magam. Egy szó, mint száz, fel kell kötnie a gatyáját a város hamburgereinek, ha le akarják taszítani a Pesti Burger sajtburgerét a trónomról.

Cím: 1094 Budapest, Tompa utca 21.

 

+1. Az évek alatt tökéletesített házi hamburger recept Ι Az igazi

 Kíváncsiak vagytok, hogy a sok kóstolás és ihletgyűjtés, a fáradhatatlan próbálkozás a tökéletes recept megtalálására és ezek egy hamburgerbe gyúrására hova vezetett? A hétvégén megtudhatjátok, hogy szerintünk mi a legfinomabb igazi handmade hamburger receptje. Wait for it… ;)

Timi

A bejegyzés trackback címe:

https://handmadeandgorgeous.blog.hu/api/trackback/id/tr8811972632

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása