Handmade & Gorgeous

Csakajósör.hu, a magyarországi craft beer evolúció motorja

2016. november 06. - Handmade and Gorgeous

Ez a hely –a szó szoros értelmében vett sörkereskedés– a Kertész utca Király utcához közeli részén egy kis üzlethelyiségben található. Ha valaki nem tudja, mit keres, talán meg sem találja –nyitva tartási ideje is eltér a „hivatalostól” (H-Szo.: 14:00-21:00)–, csak az üzlet elé kirakott sörös rekeszek árulják el jelenlétét, így tehát csak a szakavatott érdeklődők, vagy a tripadvisoron felkészült turisták tudják, hogy mit keressenek.
A létesítmény valójában italbolt, kocsma és webshop átvételi pont ötvözete, mivel üveges termék valamint csapolt sör helyben fogyasztásra és elvitelre egyaránt kapható, illetve itt lehet felvenni az üzlet honlapján előzetesen kiválasztott termékeket (házhozszállítást is vállalnak). A vállalkozás kiskereskedelmi egységeket is kiszolgál, az általuk forgalmazott sörök számos vendéglátóipari egységben és élelmiszerüzletben is elérhetőek.

Képtalálat a következőre: „csakajósör”

Mint, ahogy a neve is mutatja, a vezetőség nem kisebb célt tűzött ki maga elé, mint a jó minőségű, nem nagyipari termelésű sörök különböző fajtáinak magyarországi népszerűsítését és ezeket igyekszik minél szélesebb rétegekhez eljuttatni. A kóstolni vágyóknak minden héten más sört csapolnak az üzletben és több száz féle üveges termék található a polcokon, melyek akár a helyi kóstolást követően haza is vihetők.Képtalálat a következőre: „csakajósör”

A bolt polcain a palackozott sörök származási helyük szerit vannak elkülönítve (a hűtőben természetesen nemzetközi a hangulat :)). A webshopon különböző kategóriák alapján válogathat a vásárló (főzdék, erjesztés, kiszerelés, nép, színezet, csomagok, b2b).
Az üzlet közönsége a helyi hipszterektől kezdve a kifinomult ízlésű sörzarándokokon át a külföldi turistákig terjed, de egy közös bennük, hisz mind szeretik a minőségi kézműves termékeket, és hamar megbarátkoznak az üzlet közvetlen és jó kedélyű vezetőjével.

Mivel palackozott söröket több helyen lehet kapni, ugyanakkor csapolva csak kevés helyen érhetők el az ilyen különlegességek, ott jártunkkor a sörös pultot vettük célba, hogy az aktuálisan csapolt kínálattal ismerkedhessünk meg közelebbről. Képtalálat a következőre: „csakajósör bár”Említést érdemel, hogy a legtöbb csapolható kézműves sör PET hordóban érkezik hazánkba, ami némiképp csökkenti az élvezeti értékét (eltér az íze a hagyományos fémhordós kiszereléstől), illetve a megfelelő hűtési/tárolási feltételek hiánya is ront az összképen.

 

Utazásaim során volt szerencsém több világhírű kézműves söröket kínáló bárban szemezgetni a kínálatból, megismerkedtünk a méltán nagy hírű főzdék különlegességeivel is. Amikor afelől érdeklődtünk, hogy az általunk megismert főzdék termékeit miért nem forgalmazzák, a Csakajósör tulajdonosa úgy reagált, hogy Magyarországon ezeket kevesen ismerik, illetve nem lennének hajlandóak kifizetni a sokszor igen magas árat.
Így, aki igazán magas minőséget vár, az jobban teszi, ha inkább valamelyik külföldi kézműves sörbárban próbálkozik (ez persze igényel némi előismeretet). Addig viszont mi köszönjünk a Csakajósör ez irányba mutató lelkes és kitartó erőfeszítéseit!

Ezennel én zárom söreimet!  :)

Kövessétek tovább a blogot, hogy újabb kézműves helyeket ismerhessetek meg! :)Képtalálat a következőre: „smiley”

A bejegyzés trackback címe:

https://handmadeandgorgeous.blog.hu/api/trackback/id/tr211936079

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása